AHİLİK HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİKLERİMİZ HAFTA BOYU DEVAM ETTİ

02 Ekim 2024

AHİLİK HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİKLERİMİZ HAFTA BOYU DEVAM ETTİ

23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında planlanan 37. Ahilik Kültür Haftası Kutlamaları hafta etkinlikleri İlimizde 24 Eylül 2024 tarihinde icra edilmiştir. 
 
Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen Adapazarı Ticaret Müzesi’nde “Ahilik Konulu Minyatür ve Tezhip Sanatı Sergisi” ile Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla Son Perde Tiyatro Ekibi tarafından “Şed Kuşatma Töreni” konulu Tiyatro Gösterisi katılımcılar tarafından büyük ilgi görmüştür.
 
37. Ahilik Kültür Haftası Kutlamaları kapsamında İl Müdürümüz Emre ATMACA İlimizde bulunan Ekonomi Tabanlı Sivil Toplum Kuruluşları olan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), Asrın İşinsanları Derneği (ASRİAD), Girişimci İş Adamları Vakfı Sakarya Şubesi (Sakarya GİV) başta olmak üzere birçok ziyaret gerçekleştirmiştir. Ziyaretlerde Ahilik, Ahilik Değerleri ve Nasihatleri hakkında söyleşiler yapılmış, günümüz ticari uygulamaları, enflasyon ile mücadelede Ahilik ruhu konularında istişareler gerçekleştirilmiş ve günün anısına Ahilik Nasihatlerini içerir tablo hediye edilmiştir.
 
Ahilik, bir insan bilimidir.
Ahi, her zaman, her ortamda ve her çağda, denge ve düzen tutturandır.
Ahi, dağıtan değil toparlayandır, yıkan değil yapandır.
Ahi, ülke ve ülkelerin varlığına karlılık, mutluluk sağlayandır.
Kardeşlik, cömertlik anlamlarına karşılık gelen Ahiliğin temeli yardımlaşmaya, milli birlik ve beraberliğe, karşılıklı saygı ve sevgiye dayanmaktadır. Ahilik, devletine, medeniyetine sahip çıkmaktır. Milli ve manevi değerleri yaşatmaktır. Ahilik, milli birliğe sahip çıkarak sancağı elden ele taşımaktır. Dünyanın içinde bulunduğu sıkıntılı dönemlerde bizim en büyük güvencemiz bu birlik ve dayanışma ruhudur.
 
37. Ahilik Kültür Haftamız Kutlu olsun.