37. AHİLİK HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

37. AHİLİK HAFTASI KUTLAMA ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

37. Ahilik Kültür Haftası Kutlamaları kapsamında bu sene 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında planlanan hafta etkinlikleri 24 Eylül 2024 tarihinde ilimiz Sakarya'da icra edilmiştir. 
 
Mehteran Takımı eşliğinde Çark Caddesi'nden Demokrasi Meydanı'na düzenlenen yürüyüşe   İl Müdürümüz Emre ATMACA, SESOB Başkanı Hasan ALİŞAN, SESOB’a bağlı Oda başkanları, İl Müdürlüğümüz personeli ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Yürüyüşün ardından Demokrasi Meydanı Atatürk Anıtında çelenk sunuldu ve hafta açılış etkinliği düzenlendi.


Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen etkinliğin ardından Adapazarı Ticaret Müzesi’nde Gonca KÜÇÜKSARAÇ’ın eserlerinden oluşan “Ahilik Konulu Minyatür ve Tezhip Sanatı Sergisi”nin açılışı geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. Sonrasında Adapazarı Belediyesi Orhangazi Kültür Merkezine geçildi.
 
Ahilik Haftasının önemine binaen Protokol konuşmaları gerçekleştirildi ve ödül törenine geçildi. İlin Ahisi Suat ARTAN (Oto Şanzıman Bakım Onarımı), İlin Kalfası Selim ÇELİK (Motorlu Araçlar Teknolojisi) ve İlin Çırağı Cemile KÖROĞLU (Moda Tasarım Teknolojisi) ödülleri takdim edildi.
 
İl Müdürümüz Emre ATMACA, Sakarya İl Müftüsü Mehmet AŞIK, Birlik Başkanı Hasan ALİŞAN ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Meclis Üyesi Ecevit KELEŞ tarafından İlin Ahisi Suat ARTAN’a Şed Kuşatıldı.
 
Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla “Son Perde Tiyatro Ekibi” tarafından Şed Kuşatma Töreni Konulu Tiyatro Gösterisi sergilendi. Programın devamında Geleneksel Ahi Yemeği için Orhangazi Camii meydanında toplanıldı.
 
Adapazarı Orhangazi Cami meydanında halkımıza Geleneksel Ahilik Yemeği (Pilavı) ikramı yapılmıştır.
 
Katılım sağlayan değerli protokolümüze, esnaf ve sanatkarlarımız ile tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz.