İlimizde Kırtasiye ve Okul Ürünlerinin Fiyat Etiketi Denetimi Yapılmaktadır.

27 Ağustos 2024

KIRTASİYE VE OKUL ÜRÜNLERİNİN FİYAT ETİKETLERİ DENETİMİ


    Okulların açılmasının yaklaştığı bugünlerde, Ticaret Bakanlığımızca tüketicilerimizin sağlık ve güvenlikleri ile ekonomik çıkarlarının korunması amacıyla ülke çapında denetimler gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda İlimizde de denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir.
     Tüketicilerimizin ekonomik çıkarlarının korunması ve olası mağduriyetlerinin önüne geçilmesini teminen okul alışverişlerinin yapıldığı başta zincir marketler ve kırtasiyeler olmak üzere perakende ürün satışı yapılan işletmelerde yaygın ve yoğun fiyat etiketi denetimleri gerçekleştirilmektedir.
     İlimizde yapılan denetimlerde, tüketicilerin doğru bir şekilde bilgilendirilmeleri amacıyla etiket bilgileri kontrol edilmektedir. Herhangi bir uyumsuzluk ya da eksiklik durumunda idari yaptırım uygulanmaktadır.
     İl Müdürlüğümüzce rutin denetimlere il merkezi ve ilçeler de kapsamlı olarak devam edilmekte olup, işletmelerimize ilgili mevzuata uyum sağlama ve vatandaşlarımızı mağdur etmeme noktasında gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiği vurgulanmaktadır.