23. 24. Tüketici Ödülleri

29 Nisan 2021

     Dünya Tüketici Hakları Günü vesilesiyle Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen 23'üncü ve 24'üncü Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN’ın teşrifleriyle ve Bakan Yardımcımız Sayın Sezai UÇARMAK’ın katılımlarıyla 17 Mart 2021 Çarşamba günü Ticaret Bakanlığı Konferans Salonunda Pandemi sebebiyle yalnızca ödül alacak davetlilerin katılımı ile gerçekleştirildi.
2020 yılının Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanan 23. Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda ertelenmişti. Ertelenen tören kapsamında ödül almaya hak kazanan kişi ve kurumlar ile 2021 yılında gerçekleştirilecek 24. Geleneksel Tüketici Ödülleri ile birleştirilmiş ve “Tüketici Hakları” konulu ortaokul öğrencilerine yönelik resim ve lise öğrencilerine yönelik karikatür yarışmalarında da dereceye giren öğrenciler için ödüller verilmiştir.
 
  Yarışmalar kapsamında Türkiye Geneli dereceler dışında ayrıca jüri tarafından il bazlı değerlendirmede yapılmış, Resim ve Karikatür Yarışmalarında İl bazlı yapılan değerlendirme sonucunda yarışmalara eser gönderen illerden İl Birincisi olarak ödüle layık görülen eserler belirlenmiştir.
Buna göre; Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tüketici Hakları” konulu Karikatür Yarışması Liseler arası Türkiye Geneli Değerlendirmesinde Sakarya Geyve Anadolu Lisesi öğrencimiz Zeynep Fatma ASLAN  Türkiye derecesi yaparak ödül almaya hak kazanmıştır.
 
    Türkiye derecesi yapan öğrencimiz ile İl Derecesi yapan öğrencilerimize hediyeleri ve katılım belgeleri Sakarya Ticaret İl Müdürlüğümüzce takdim edilmiştir.

     Katılım ve katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Okul Yöneticilerimize, Öğrencilerimizi teşvik edip yönlendiren, yarışmaya hazırlayan Öğretmenlerimize, yarışmada başarı gösteren öğrencimize, velilerimize ve emeği geçen mesai  arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.