Tüketiciyi Koruma Haftasında Etkinliklerimiz Devam Ediyor.

26 Mart 2024

TÜKETİCİYİ KORUMA HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

İl Müdürlüğümüzce 15-21 Mart “Tüketiciyi Koruma Haftası” kapsamında etkinliklerimiz devam etmektedir.

Kunduracılar Odamızı Misafir Ettik
Bu kapsamda, 20.03.2024 tarihinde Sakarya Kunduracılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası İl Müdürlüğümüzde misafir edilmiş, tüketici haklarının bilinmesi ve korunması ana temalı toplantı davetine icabet ederek sektörel anlamda yaşanan sorunlar ve çözüm yolları konuşulmuştur. Toplantıda, ayakkabı sektöründe tüketici haklarının bilinmesi ve uygulanması hususu ile bilirkişilik müessesinin işleyişi hakkında görüş alışverişi yapılmıştır. Ayrıca son yıllarda tüketici hakem heyetlerine yapılan ayakkabı başvurularının artış göstermesi dikkate alınarak tüketici hakem heyetine yapılan şikâyetlerin gerekçelerinin değerlendirilmiştir.
 
SATSO Ticaret Ar-Ge Komisyonu ile Bir Araya Geldik
21.03.2024 tarihinde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu İl müdürlüğümüzde misafir edilmiştir. Toplantı İl Müdürümüz Emre ATMACA ile SATSO Ticaret Ar-Ge Komisyon Başkanı Fahri Özdemir, Başkan Yardımcısı Adem Bilgen, Komisyon Üyeleri Behlül Bayrak, Sabri Erol, Evren Gül, Enes Kıratlı, Salih Kılınçarslan ve Emre Çaylan ile birlikte gerçekleştirilmiştir.
Toplantı sonrası Ticaret AR-GE Komisyonu Başkanı Fahri Özdemir, “15-21 Mart tüketici haftası kutlu olsun. Komisyon olarak ticaret erbaplarımızın faaliyetlerini kolaylaştırmak, yerel alışverişi canlandırmak için çalışmalar yapıyoruz. En önemli paydaşlarımızdan birisi de Ticaret İl Müdürlüğü’müzdür. Ticaret erbapları olarak tüketici konumdaki müşterilerimiz her zaman başımızın tacıdır. Tüketicilerin alışverişlerinde memnun kalması en önemli önceliğimizdir. Onlar varsa bizler varız, bu nedenle tüketicinin korunması, haklarının savunulması ve mağdur edilmemesi Sakarya Ticaret erbapları için oldukça önemlidir. Bu nedenle hem üyelerimizin sağlıklı şekilde ticaretlerini yapabilmeleri hem de tüketicilerin korunması adına komisyon olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Ziyaretimizde değerli müdürümüzle birçok konuda istişarede bulunduk, özellikle turizm konusunda şikâyetlerin çoğalması sebebiyle Odamızda üyelerimiz ve yetkili kuruluşlarla bir toplantı yapılması konusunu da masaya yatırdık. Müdürümüze Misafirperverliği için çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde basın açıklaması yapmıştır.
 
Elektrikçiler Esnaf Odası ile Elektronikçiler, Ev Aletleri Beyaz Eşya Satıcılar Esnaf Odasını Ağırladık
26.03.2024 tarihinde ise, Sakarya Elektronikçiler Bilgisayar Tamircileri Saatçiler Elektrikli Ev Aletleri Beyaz Eşya Satıcılar Esnaf Odası ile Sakarya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimleri İl Müdürlüğümüzde misafir edilmiş ve Oda üyesi esnaf ve sanatkarımızın Tüketici Hakem Heyetleri ile irtibatları, sektörel sorun ve talepler değerlendirilmiştir.
İl Müdürlüğümüz tarafından İlimiz iş dünyası, esnaf ve sanatkarımız ile sürekli iletişim halinde olunarak sektörel sorunlar ve çözüm yolları hakkında çalışmalar yürütülmektedir.