Tüketiciyi Koruma Haftasında İl Müdürlüğümüzce Gerçekleştirilen Etkinlikler

20 Mart 2024

Tüketiciyi Koruma Haftası Etkinliklerimiz
 

15 Mart 1985 yılında Birleşmiş Milletlerin Tüketici Evrensel Bildirgesi’ni ilan etmesinin ardından 15-21 Mart arası her yıl “Tüketiciyi Koruma Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Bu kapsamda, İl Müdürlüğümüz tarafından dünyada olduğu gibi yurdumuzda da her yıl 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü kapsamında düzenlenen 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası Etkinlikleri çerçevesinde İlimizde çeşitli etkinlikler ile ziyaretler gerçekleştirmiştir.
Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında Sakarya Valimiz Sayın Yaşar KARADENİZ, Vali Yardımcımız Sayın Selda DURAL, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem YÜCE, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın A.Akgün ALTUĞ, Meclis Başkanı Sayın Erdem ERCAN, Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Sayın Hasan ALİŞAN makamlarında ziyaret edilmiş, hafta kapsamına İl Müdürlüğümüzce yürütülen uygulamalar hakkında kendilerine bilgi sunumları yapılmıştır.
Etkinliklerimiz kapsamında Çark Caddemiz ve Cadde54 AVM de kurulan Tüketici Bilgilendirme stantlarımızda İl Müdürlüğümüz personelleri bilgilendirme faaliyetinde bulunmuşlardır. Ayrıca, Müdürlüğümüz personelleri tarafından “Bilinçli Tüketici” konularında görsel destekli sunumlar eşliğinde Zübeyde Hanım Orta Okulunda öğrencilere yönelik eğitim düzenlenmiştir.
 
Tüketici Hakem Heyetlerine Başvurularda 2024 Yılı Parasal Değerleri Yeniden Belirlendi.
 
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, tüketiciler ile satıcı ve sağlayıcılar arasında yaşanan uyuşmazlıkların adil, hızlı, basit ve olabilecek en az masrafla çözüme kavuşturulması amacıyla il merkezlerinde ve belirlenen ilçe merkezlerinde faaliyet gösteren Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda uyulması zorunlu parasal sınırlar, 1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olmak üzere, yeniden değerleme oranında artırıldı.
 
2024 yılı için değeri 104.000 (yüzdört bin) Türk Lirasının altında bulunan tüketici uyuşmazlıklarında,  İl veya İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru yapılabilecektir.