İlimizde 36. Ahilik Kültürü Haftası Kutlamaları Gerçekleştirildi.

19 Eylül 2023

 

36. AHİLİK HAFTASINI KUTLUYORUZ.


36. Ahilik Kültür Haftası kutlamaları kapsamında 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler ilimiz Sakarya'da başladı. 
Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından Çark Caddesi'nden Demokrasi Meydanı'na düzenlenen yürüyüşe İl Müdürümüz Emre ATMACA ile Birlik Başkanı Hasan ALİŞAN, SESOB’a bağlı oda başkanları, İl Müdürlüğü personellerimiz ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
Çark Caddemizden Demokrasi Meydanına kadar yapılan mehteranlı yürüyüş ardından Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) hizmet binasına geçilmiş ve Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağı ödül takdim töreni ile geleneksel Ahilik Pilavı ikramı yapılmıştır. Törende Sakarya Valimiz Sayın Yaşar KARADENİZ, Vali Yardımcımız Sayın Selda DURAL, İl Müdürümüz Emre ATMACA, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Ziya CEVHERLİ ile İl protokolü ve çok sayıda katılımcı ile ödül töreni gerçekleştirilmiştir.
İlin Ahisi İsmail YAMAK (Yorgancı), İlin Kalfası Sude EDİZ (Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri) ve İlin Çırağı Emirhan OKUR (Oto Motor Tamirciliği) 36. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında ödülleri takdim edilmiş ve İlin Ahisine Şed Kuşatması Valimiz Sayın Yaşar KARADENİZ tarafından gerçekleştirilmiştir.
Katılım sağlayan değerli protokolümüze, esnaf ve sanatkarlarlarımız ile tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz