İl Müdürlüğümüzce Kadın Kooperatiflerine Ziyaret Gerçekleştirildi.

01 Aralık 2023

KADIN KOOPERATİFLERİ ZİYARETLERİMİZ

 
      Kadınlarımızın el emeği göz nuru, büyük emeklerle üretmiş oldukları ürünlerin ekonomiye katılmalarını sağlamak bu vesile ile kadınlarımızın da emekleri karşılığında gelir elde etmeleri amacıyla kurdukları Kadın Kooperatiflerimize yönelik desteklerimiz ve ziyaretlerimiz devam etmektedir. Hali hazırda İlimizde 20 Kadın Kooperatifimiz ve bir Kadın Kooperatifleri üst birliğimiz bulunmaktadır. Bakanlığımızca sunulan Kooperatifleri Destekleme Projesi (Koop-Des) kapsamında 2020 yılından bu yana ilimizden  1.902.777,63 TL değerinde 12 Proje sunumu yapılmış,  1.753.277,63 TL değerinde 11 projemiz uygun bulunarak kabul edilmiştir. Son olarak 2023 yılında sunmuş olduğumuz 422.602,63 TL değerinde 2 projemizde onaylanarak Kooperatiflerimize makine ekipman alımları sağlanmıştır.
       İl Müdürlüğümüzce sürekli irtibat halinde olduğumuz Kadın Kooperatiflerimize ziyaretler düzenleyerek üretim tesislerini ve üretmiş oldukları ürünleri inceleme, kooperatif ortaklarımız ile bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinleme imkanı buluyoruz.
       Bakanlığımız, Valiliğimiz, İl Müdürlüğümüz olarak Kadın Kooperatiflerimize yönelik desteklerimiz devam etmekte olup, kadınlarımızın emeklerinin ekonomiye katılmaları için çalışmalarımız devam edecektir.