33. Ahilik Haftası Kutlamaları

21 Eylül 2020

             33. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Sakarya Valiliğimizde Vali Yardımcımız Sayın Ömer Bedrettin SAĞSÖZ ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanımız Hasan ALİŞAN ile birlikte İlimiz Yılın Ahisi olarak seçilen Mustafa ARIK (bıçakçı baba)’a, Yılın Kalfası olarak seçilen Fatih KARSLI’ya ve Yılın Çırağı olarak seçilen Ömer ARSLANOĞLU’na ödüllerini takdim ederek pandemi tedbirleri kapsamında hoş bir program icra edildi.
         
             Programın ardından Sakarya Valimiz Sayın Çetin Oktay KALDIRIM ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem YÜCE’ yi makamlarında ziyaret ederek günün anlam ve önemi hakkında sohbet icra edildi, yılın Ahilerine tebrikler sunuldu.
       
              İl Müdürlüğümüzce etkinliklerimize kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretler yapılmak suretiyle devam edildi. Ziyaretlerimizde Sakarya Üniversitesi SESAM tarafından oluşturulan Sakarya Şehir Hafızası sayfasında yer alan İlimiz duayen fotoğraf sanatçısı merhum Hüsnü GÜRSEL’ e ait özel seçilmiş resimlerden hazırladığımız Ahilik Konulu resimler günün anlam ve hatırası adına hediye edilmiştir.
         
             Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Sakarya Ticaret Odası (SATSO) Başkanı A.Akgün ALTUĞ, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet DURMUŞ, Sakarya Vergi Dairesi Başkanı İlhan AKÇAY, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif ÖZSOY, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Özcan KESKİN, İşkur İl Müdürü Tekin KAYA, SGK İl Müdürü Erhan ÇAVUŞ, İl Emniyet Müdürü Fatih KAYA, İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman ACAR, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi DURSUN, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nedim ARSAL, İl Sağlık Müdürü DR. Aziz ÖRGÜTLÜ, İl Jandarma Komutanı Albay Aydın KUTLU, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Musa ZOR, İl Müftümüz Hasan BAŞİŞ ziyaret edilerek günün anısına hediye takdimleri yapıldı.